Friday, December 31, 2010

moblog 0010

Uopplyst. Jeg veit ikke hvorfor unge studenter og arbeidere ikke gjør opprør. Legg skolepenga og lønn/pensjon til side litt. Hva er den virkelige grunnen? Det skjer over hele den verden, øst også, og i hele nord-amerika, inkl Canada. Sør-Amerika, Afrika og deler av Asia slåss også, men glemt, og frykta pga media og myndighetene. Noe er i gang... ?KATZENKOENIG

Thursday, December 23, 2010

Janteloven

«Menneskenes iboende ondskap og evne til å trykke hverandre ned»

Janteloven. Først satt ord på av Aksel Sandemose (dansk-norsk) i 1933, med romanen En flyktning krysser sitt spor.

Den er sånn:

  1. Du skal ikke tro at du er noe.
  2. Du skal ikke tro at du er like så meget som oss.
  3. Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
  4. Du skal ikke innbille deg du er bedre enn oss.
  5. Du skal ikke tro du vet mere enn oss.
  6. Du skal ikke tro du er mere enn oss.
  7. Du skal ikke tro at du duger til noe.
  8. Du skal ikke le av oss.
  9. Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg.
  10. Du skal ikke tro at du kan lære oss noe.

Et 11. bud blei introdusert seinere i boka; Du tror kanskje ikke at jeg vet noe om deg?

«Jante og Nykøbing er den samme by, så længe det gælder omridsene, naturen, de døde ting. Menneskene kan man lige så godt henføre til Ribe eller Arendal»

”Det viser seg kanskje best ved at mange har kjent igjen sitt eget hjemsted, -notorisk er det hendt med folk fra Arendal, Tromsø og Viborg”

- Aksel Sandemose

Fra hvor? Og ikke la det være noen misforståelser, Sandemose mente dette var like mye et norsk fenomen, som et dansk. Kanskje til og med mer. Jeg syns ikke det høres særlig "dansk" ut, og når jeg tenker etter så føles det mer norsk.

På huden. Har blitt utsatt for en eller flere av disse "lovene" flere ganger fordi jeg er annerledes (ikke et eget valg). Man blir etterhvert ganske prega av det. Faktisk sykt kreativ og annerledestenkende. Men. Det er absolutt ikke en god opplevelse. Det er jævlig. Har alltid lurt på åssen det er å være den som utøver "loven".
Normal.
Ikke uvanlig.
"Alt på stell"
Perfekt.
?
Åssen får du det til?
Føles det godt?
Gjør det deg større?
Hvor mange har du gjort det mot?
Har du hørt om karma?

Dystopia - point of no return

News Junkie. Jeg har blitt påvirka av tiden vi lever i og samfunnet vi skal arve, og drifte, i fremtiden. Derfor blogger jeg annerledes enn for bare noen få måneder siden. Men. Så har jeg heller ikke blogget særlig mye de siste par årene. Årsakene er flere.
Mystiske. Uforståelige. Triste.
Så, jeg vil alltid vende tilbake til det basic dystopiske, mørke og dystre, slik at "sannheten" gradvis åpner seg, en tekst av gangen. Til jeg er hel.

Med andre ord, jeg er fortsatt en goth-kid innerst inne.
Forskjellen er at jeg nå lever i den fremtiden jeg alltid frykta.

Ute er en "Blade Runner"-aktig og dyster-futuristisk verden med høye tårn og raske biler. Alt er grått og hardt.
Forurensa.
Elektronisk.
Kameraer overalt.
Overvåka.
Alle sammen.Og mange virker mer som roboter.

Tilkoblet til en hub som styrer alt og alle.
Korrupt og jævlig.
Farlig og nådeløs.Derfor er jeg alltid forberedt. Veska og sekken er pakka med tinga jeg trenger. Utstyr. Bøker. Mat. Og vann. Plutselig så var jeg ikke så paranoid likevel. Profetene var mange, men vi lytta ikke. Det er skummelt, for det fins ikke en reset-knapp som gjør alt nytt og reint, så vi kan starte blankt. Utenom robotene da, de har en slik knapp, mentalt. Lulla inn i en dis av løgner, og påstander som alltid ender med; "... det går bra til slutt, alltid, og vi trenger ikke bry oss før om mange-mange år..."
Vel, den tida er nå, og de som tror jeg er gal er galere.Point of no return. Det er ufattelig lett å bli en slik robot. Jeg var en. Akkurat som mange andre. Til realiteten, på forskjellige og individuelle måter, som oftest smertefullt, vekka oss. Og når man først har blitt menneske igjen, så kan man ikke snu. Man må i så fall tvinges, med makt, og vold. M.a.o. hjernevaskes.Løgner. De bløffa. Skyver dritten over på oss, en ekkel arv full av nasty hemmeligheter. Foreldregenerasjonene som var hippier eller barn av søttitallet. Penger, penger, penger. Money, money, money. Meg, meg, meg. Kjøpe, kjøpe, kjøpe. Ikke rart vi blei en forskrudd generasjon med individualister. Og de etter oss igjen, verre.
For ingen vil ha ansvaret, vi vil helst skyve den videre, slik foreldra våre nettopp gjorde.

Hver dag leser jeg tabloidavisene og de kommersielle nyhetskanalene. Selv om "intellektuelle" avfeier dette som søppel og heller stolt bærer rundt på Aftenposten, Dagsavisen eller Morgenbladet (som egentlig ikke er så mye bedre). Men. Hvis man vil forstå metodene massemediene bruker, med agendaer og de fordreide sannhetene, så er tabloidene et nødvendig onde. De er ofte ikke så fjerne, bare fake, og/eller omgjorte. Ved å bla meg gjennom bunkene kan jeg se for meg samtalene folk har på jobben, i hjemmene eller rundt omkring i landet generelt.

Spin Doctors. Les og forstå. Aner vi hvor mektige disse mediefolka er? De styrer tankegangen i samfunnet ved å bestemme hva vi leser eller tror. Det er lett å bli leda. Alle kan nås. Og manipuleres. De er skumle disse menneskene, for de tror ofte på det de selv sier. Eller rett og slett lyver. Jobben passer de færreste, men de finner likevel villige. Grunnen til at jeg kan påstå dette er fordi jeg selv var i gang med en utdanning som var retta mot akkurat dette. Reklame. Design. PR. Bed.Øk. Slutta, for jeg havna alltid i klammeri med lærerne på grunn av staheten min. Ville alltid gjøre "greia" mi. Ikke alltid var lurt. Verken der eller andre steder.

Fikk i hvert fall med meg masse kunnskap om manipulasjon og sublime metoder.

Så jeg kan unngå dem.

Ikke bruke dem.

Derfor gjør EU 's dld meg livredd.
De trenger virkelig ikke mer makt.
De som trekker i trådene.

Basic Earth Guides - WATER AND YOUR HEALTH - en bok om mer enn bare vann

WATER
AND YOUR
HEALTH

Clean Water Is Vital
to Your Health

Beatrice Trum Hunter
Thomas Hirsch, Series Editor

BASIC EARTH GUIDES

Basic
Health
PUBLICATIONS, INC.


Crazy tittel. Likevel titta jeg alltid i den hver gang vi var innom Lille Arkana på Youngstorget. Den lå alltid i tilbudsboksen blant diverse b-varer. Men. Likevel kan man ramle over en skatt, noe som virkelig er verdifullt, og spennende. Og sånn var det med denne boka. Akkurat som med Llewellyn's 2010 Daily Planetary Guide.

Mystisk. Sånt gjør oppdagelsesferdene spennende. Og betydningsfulle. For denne boka er ufattelig interessant. Vann er viktig, vann er allerede mangelvare i mange land, vann er noe man virkelig vil kjempe for. Ikke sant? Og her kommer forfatteren med forslaga som kanskje redder akkurat deg, en dag i fremtiden. Teksten på baksiden forklarer hele greia, og hvor viktig det er, så jeg vil avslutte med den. Quote. 

Ikke New age. Dette er forskning. Med resultater. Og kritikk. Av forurensingen av drikkevannet vårt, takket være myndighetene og pengefolk. Så selvfølgelig blir en bok av det kalibret hysjet vekk i intet, i bunnen av tilbudsboksen. De beste bøkene jeg eier er funnet sånn. Det er disse bøkene jeg har liggende i veska, alltid, uansett hvor jeg er. I pocket size. Slitte. Uvanlige. Sjeldne i opplag.

"Hardly a day passes without a new headline about the effects of global warming, species loss, and other distressing enviromental news. Some experts caution that we have only one generation of time to reverse conditions in our polluted enviroment, or we shall experience irreversible damage. Many people feel that the problems are on such a vast scale, are so complex and overwhelming, that individual efforts are futile. They are wrong.

In Water and Your Health, eminent health writer and environmentalist Beatrice Trum Hunter discusses the natural resource we can't live without. What is in the water you drink every day? Do you know if you have been swallowing arsenic, hormone disrupters, radon, Giardia lamblia, and Cryptosporidium parvum? Learn how to get your water tested. There are many ways to improve the quality of water coming from your tap. There are water filters, water softeners, and bottled water. Which is right for you? Hunter responds to the mounting water-quality crisis with hopeful answers and measures, beginning in our homes.

Beatrice Trum Hunter has written numerous books and articles on food and environmental issues, including The Natural Foods Cookbook, Gardening Without Poisons, and The Mirage of Safety: Food Additives and Public Policy. As food editor of Consumers' Research Magazine, Hunter continues to explore cutting-edge issues. She is an honorary member of the American Academy of Environmental Medicine, and has been the recipient of numerous awards, including the President's Award, bestowed by the National Nutritional Foods Association in 2001."
- WATER AND YOUR HEALTH, Clean Water Is Vital to Your Health, Beatrice Trum Hunter, Thomas Hirsch, Series Editor, BASIC EARTH GUIDES, Basic Health PUBLICATIONS, INC.

Wednesday, December 22, 2010

moblog 0009

Flippa gjennom bildene mine og fant dette fra i går. Har faktisk sett prisforskjeller mange steder, særlig sko- og klesbutikker, i tillegg til el-varer. Rått i en økonomisk vanskelig tid. Grådig og rått.

Manifesto in progress ... Shit, maa loepe.

Blogging? Kildearbeid og kildekritikk er virkelig omfattende. Lesing og grubling tar sikkert 80+ prosent av tiden min. Dessuten skal jeg leve. Kanskje se en film. TV?

Vel, alle slenger dritt om kopekassa, men jeg anser TV-titting som research.


Man må bare passe seg for de sublime meldingene, og manipuleringa. Det er rått å se hvordan mediene vrir og vender på nyhetssaker slik at de passer "Kartellet" bedre.


Å lære er å være. Har jeg mye stoff pending, men det må bearbeides nøye. I tillegg til alle fakta så får jeg også masse erfaring som undersøkende skribent. Derfor er jeg takknemlig. Liker å skrive. Liker å blogge. Liker hele greia. Det er spennende.


En god case er nesten som god sex, det gir et skikkelig fett rush.

PS ; har brukt litt tid på comments, men er ikke ferdig der heller, hehe. Og så skal jeg publisere et slags manifest. Det er mange grunner til at jeg skriver og blogger, f.eks. ytringsfriheten.


Mobil. Selv om jeg har sterke mistanker mot mobiltelefoner, så liker jeg muligheten til å poste fra dem. Må bare lære meg å bli mer vesentlig. Som man må når en har lært noe nytt. Bruker ikke ordbok-funksjonen engang, har aldri lært meg det, så én sms tar hundre år, ord for ord.

Shit, må løpe.

Tuesday, December 21, 2010

moblog 0008

Etter slaget... Lizzi's Pizza var bra. God bunn med sin egen vri. Kanskje litt "industrielt"...
Men. Atmosfæren er trivelig. Skikkelig "hall"
Go Drammen!
KATZENKOENIG

moblog 0007

Briefing from Drammen, norges harry-hovedstad. Sitter på Lizzi's Pizza, et landemerke, som "alle" veit hvor er.
KATZENKOENIG

moblog 0006

Jeg er på trikken, på vei et sted:
To jenter prater; blabla-blabla-meg-meg-meg-blabla-blabla!
Og sånn fortsetter det. Uendelig.
Til de går av. En ny gruppe skviser seg inn som om trikken var ei jomfru.
Det er motbydelig.
LA FOLK GÅ AV FØRST, SÅ VINNER ALLE, IDIOTER!
Men. Jeg holder kjeft. Som vanlig.
Heldigvis så er jeg nestemann ut, for hun jenta der, tett oppi trynet mitt, lukter surt. Klamydia-surt.
KATZENKOENIG

Saturday, December 18, 2010

Time-out

Livet går videre, slapp av, det viktigste er ikke appearance. Karma er viktigere, og det slipper ingen unna. Tenk på det.

Friday, December 17, 2010

Ytringsfriheten er død på HiO

Et angrep på ytringsfriheten til studenter ;
--------------------------------------------

Tre voksne kvinner; lærer, studieveileder og studieansvarlig, gikk til angrep på en elev, som blogget om at hun blei mobbet av enkelte, i mine øyne; motbydelige blondiner. De tok ikke hensyn til dette, men hang seg opp i bloggingen og at det ikke passet seg. Eleven satt der aleine uten en som kunne gi råd eller passe på at ting gikk riktig for seg. Trusler og ultimatum. Sanksjoner og utestengelse. Dette er "høyt" utdanna kvinner som bruker trusselen; hvis du ikke gjør som vi sier, så er du ikke verdig å bli "høyt" utdanna som oss, eller de andre i klassen.

Så, de blogg-postene jeg la ut i forrige tekst er nå blitt sletta. Kildene mener jeg, tekstene.

Det betyr ikke at de kvinnene har vunnet. Vi har bare vunnet litt mer tid, og kan forberede oss bedre, slik at de ikke kan ta eleven i bakhold igjen. Med falske sannheter som én med-elev påstår er riktig, men som det store flertallet ikke engang veit noe om.

 Hva om noe kriminelt eller verre foregikk? Som om mobbing ikke er ille.

Studenter blir truet til stillhet.
For hvis ikke, så ; " er de ikke verdige nok til å bli ***.

Bare begynnelsen. Dette er kun starten. Jeg skal skrive. Undersøke. Finne de skjulte sannhetene.

Avsløre urettferdighetene og stigmatisering av enkelt-studenter.
KATZENKOENIG
--------------------

Ytringsfrihet ? Til fellow bloggere, dagbokskribenter og nettjournalister - høyskoleledelsen prøver å sette retningslinjer for hva en dagbokskribent og blogger får lov til å skrive om - er dette etisk riktig?

Trenger råd og hjelp, gjerne støtte ;
----------------------------------------------------


Ytringsfrihet? Sensur? Jeg fikk en henvendelse fra ei blogger som er ganske ny, og som ikke helt hva hun skal si eller gjøre når noen angriper bloggen hennes og krever at den enten skal legges ned eller "forandres".

Dette er snakk om et menneske som går på høyskole.

Bloggen er mer en dagbok/journal enn noe annet.

Bloggeren har gjort det meget klart at dette er en dagbok, og at dette er hennes verden, og hennes opplevelser av hendelser i hverdagen, og livet generelt.

Tilsynelatende så har ei dame i klassen meldt fra til klasseforstander og rektor for krenkelse eller noe, vi veit ikke helt, bare at hun er KALT INN PÅ TEPPET pga. bloggen / dagboken hennes, for å diskutere "tiltak".

De, høyskoleledelsen, skal altså detaljstyre en blogger / dagbokskribent... !

Sensur og undertrykking. Jeg undersøker forksjellige rettighetsgrupper og site 's som støtter bloggere og ytringsfrihet. Dette virker som et angrep på ytringsfriheten til bloggere, dagbokskribenter og nettjournalister. Vi kan ikke la autoritære elementer diktere legitime blogger og journaler, som ikke engang bryter loven.

Har noen råd eller lignende opplevelser som vi kan lære av, evt. bruke som forsvar.

Som mangeårig blogger, dagbokskribent og uavhengig nettjournalist så er jeg ekstremt opptatt av YTRINGSFRIHETEN. Og mener at dette vil være et direkte angrep på akkurat det, hvis en skoleledelse får lov til å diktere en blogg som faktisk er en personlig dagbok.

Man MÅ ikke lese den. Det er valgfritt. Dette er IKKE en klasse-blogg eller noe lignende. Som sagt gjentatte ganger, dette er en DAGBOK!

Jeg tror personlig at det ligger andre motiver bak...

Hvorfor ;
------------

Saken gjelder en episode som ikke nevner navn eller noe sånt, men vedkommende som melde bloggeren til skoleledelsen mener at studenten ødelegger miljøet. Det komiske er at dagbokskribenten faktisk gjør det motsatte, hun er godt likt og bidrar til fellesskapet.

MEN ; Hun har selv blitt utsatt for dårlig behandling fra enkelte medstudenter, særlig i begynnelsen.

Ting har så smått forandra seg, men ensomheten og frustrasjonen førte til at dagbokskribenten måtte få fortalt sin side av saken, med en personlig vinkling.

Denne personen som tydeligvis ikke liker ytringsfrihet skreiv en temmelig malplassert Comment, som igjen blei "slakta" ved at flere delte sine meninger om hvor hyggelig bloggeren faktisk er.


Det er viktig å huske at dette er en dagbok, der bloggeren kan skrive hva hun vil om følelsene sine. Hun skjuler identiteter o.l. hele veien. Språket og følelsene hennes kan bli sterke noen ganger, men det er hele meninga med bloggen.

Den har faktisk gjort livet hennes mye bedre. Ettersom hun ikke kan ytre sine frustrasjoner over dårlig behandlig i klassen, så er bloggen et sted hun kan ventilere og få tilbakemelding. Hun har fått mange positive svar, med folk som har blitt rørt av skrivinga. Det er ekte følelser. Folk liker bloggen. Samme med meg.

Folk skriver at de gleder seg til å lese neste post, og at hun må legge det ut så fort som mulig, sånn at de kan lese det...

ALLE NAVN, ELLER  ANNET SOM KAN "AVSLØRE" I.D. 'en TIL INDIVIDER, ER HEMMELIG OG DERMED IKKE PUBLISERT.

Hun skriver om situasjoner og opplevelser som hun ser det, og gjør det i DAGBOKA (Bloggen) fordi det er det eneste stedet hun kan.


Derfor skal jeg forsvare henne.

Samler info om ytringsfrihet, blogging og personvern.

Og hvis noen regler er brutt, skal vi selvfølgelig omgjøre, men jeg sloss for at skoleledelsen ikke får overkjøre ytringsfriheten, og bestemme hva en dagbokskribent får dele.

Jeg mener, det er hun som deler private ting om SEG SELV, ikke om andre. Det er HENNE det går utover.

OG I HVERT FALL IKKE KLASSEN!

Jeg skal bli med henne som støtte og rådgiver.
Derfor vil jeg gjerne ha tilbakemelding fra medbloggere og nettskribenter av alle slag. Tips? Råd?

Dette er bloggen det er snakk om :


En av postene som omtales :

" IMPULSKONTROLL "

KATZENKOENIG ; Setter pris på tilbakemelding og råd, for dette kan bli en sak jeg må jobbe med fremover. Og det kan bli viktig for mange som kanskje havner i samme situasjon. Blogging er frihet og ingen skal bestemme over det.
--------------------------------------------

Vil du være anonym så kan du skrive en mail til meg, jeg bruker bare info som deles, ikke kilden: 

katzenkoenig@hotmail.com

Thursday, December 16, 2010

Emergency av Neil Strauss

22:04 16.12.2010
----------------

EMERGENCY av Neil Strauss ;
---------------------------

EMERGENCY. Boka er egentlig oppslagsverk, men jeg leser den av og til, for å oppdatere meg på alle de bra sidene. Noe er selvfølgelig amerikansk kommersiell fyllstoff, men så er Strauss mest kjent for å skrive om sjekking.

Vi tilgir ham det. For denne boka er annerledes. Den er faktisk brukbar. Og virkelig i riktig tid. Utfra et amerikansk synspunkt, opplagt, men vi andre kan fange opp mye bra lærdom fra informasjonen.

Leser fortsatt, så jeg skal gi dere en bedre fortelling seinere.

Det mest festlige, og nyttige, er at dette er en vel dokumentert overlevelsesbok i krisetider. I en verden der The shit hits the fan. Og Neil Strauss er nøye. Virkelig nøye. Pluss festlig på sin rare måte.

Jeg lære stadig masse praktisk shit her. Som jeg klarer å bruke, ettersom jeg har avtent militærtjeneste, vært speider (ikke spre) og engasjert villmarksmann. Jakt og fiske er interessant. Og nyttig i fremtiden. Så jeg lærer.

Boka er, som sagt, i oppslagsverk-bunken. Har ord og uttrykk. Masse kilder som kan sjekkes. Gir praktiske løsninger på teoretiske og, ikke minst, prekære situasjoner som pasifister vil trenge, og som er en fin tilføring av kunnskap til oss andre som har baller.

Drepe sin egen mat er en høydare i boka. Mye etikk og moral. Men så overlevelse som utgangspunkt.

Og mange sånne dilemmaer som moderne tekno-folk som tror kua kommer fra hylla på RIMI vil trenge for å vålne.

Triks, råd, hva ikke gjøre, hva gjøre, hvordan, og alt den Survival -shiten som faktisk er litt spennende.

Strauss er lur. Han gir oss info om diverse kurs og skoler på få opplæring, og han gjennomfører dem faktisk, som en ekte gonzo, men gir all kredd til de som er lærerne. Han gir oss heller alle måter å komme i kontakt med dem, så DE kan hjelpe deg, proffe. Sånn unngår Strauss å bli en autoritet på temaet, siden han selv veit at han fortsatt er en fersking.


Mot slutten blei han faktisk god. Som Survivalist. Men. Ikke god nok. Ennå.

Jeg skal skrive litt mer snart.

------------
KATZENKOENIG

Cyberkrig ; indie-journalist og gonzo-blogger i felten. Gata, undergrunnen og cyberspace. Notater og journal som råstoff -P _1 ;

17:47 10.12.2010
----------------

Jeg kunne valgt å ikke si noe. Bare holdt kjeft. Sett på. Lata som ingenting. Men, neida. Jeg gir kanskje bare faen. Er ikke redd. Lenger. Blitt opplyst. Innvia i noe jævlig spennende og dødsskummelt. Så jeg skriver, det er min medfødte rett. For noe er galt. Det er så altfor mye dritt som skjer. Og så altfor få som spør hvorfor.
KATZENKOENIG
------------

17:16 13.12.2010
----------------

Tapping av kort ;
-----------------

Kiwi. Nox. Det billigste jeg fant. Skulle ta ut penger. Enkelte steder tar bare ikke i mot kort. Greit nok. Cash er OK. Vurderer å gå over til det selv. Bare betale regninger med nettbank, overføre noen hundre til sparekontoen, og ta ut resten i kontanter.

Særlig hvis DLD (EU 's datalagringsdirektiv) blir vedtatt. De skal bare få se det nødvendigste. Sånt som de forventer å se. Betalinger og lovlige overføringer. Det er jo bare å spare på kvitteringer, og notere det ned i en liten bok. Så har du regnskapet ditt.

Blir det for mange lapper, så bruker du for mye. Enkelt?

Tilbake til Kiwi og Nox 'en. Og penga jeg skulle ha.

"Transaksjonen kan ikke gjennomføres"!!!

"Slettes..."!!!

"HVA?!?!?! Jeg har blitt rana!!!"

Mobilstorm. Løp ut av butikken og ringte kontofonen. Stemmer det. X antall tusen borte, i minus til og med. Som ikke skal være mulig, å gå i minus, sånn. Så jeg ante at noe uvanlig var på gang. Var jævlig nervøs, uten tvil, men jeg hadde ikke brukt de pengene, og DET ville de se på skjermen i banken.

Hektisk. Selvfølgelig raste tankene som gale. Visualiserte dagene og skjønte fort hvor siste uttak blei gjort. Minibank på Grønland. "Faen!", tenkte jeg, "De leste av stripa eller chip 'en med et apparat!" Typisk den bydelen, skulle ALDRI ta ut noe der igjen, heller ikke betale, med kort. Grønland var avmagnetisert. Forever.

Sperret? Heldigvis så ringte jeg kundeservice før det jævla sperrenummeret. Dama spurte om de vanlige greiene. Sikkerhetsrutiner og penger tjent i ringetid. Den langsomme og seriøse stemmen bekrefte håpet mitt. Jeg hadde ikke blitt ranet. Nei. Det var skjedd en feil tidligere i dag. "Teknisk feil", sa hun, men jeg visste bedre og b'ynte å grave med høflige og litt dumme spørsmål om alt mulig.

Klassisk. Alt blir kalt en "teknisk feil". Hele regjeringskvartalet og forsvarsledelsen kunne blitt slått ut. Forutsigbart. Dama i telefonen kunne like greit bare sagt alt rett ut, for jeg fikk vite at de har slitt med dette siden i dag tidlig, minst. Og det er mange kunder som opplevde, og opplever, det samme som meg. De håpa å få alt i orden igjen i løpet av døgnet. Eller. Jeg blei lovt at pengene ville være på plass igjen innen i morgen, og at det ikke ville påvirke fremtidige transaksjoner.

VISA. Kort. Konto. Dette er en av norges største banker. Et konsern. En gigant. Banken er egentlig flere store banker som i løpet av årene har kjøpt hverandre opp, og skapt et internasjonalt selskap med investeringer avgjørende for landets økonomi. Jeg samla info og spor, skjønte at dette opplagt hadde noe med cyberkrigen å gjøre.

Krig. En cyberkrig. Som blir utkjempa rundt oss og overalt. Alt som kobler seg på et nettverk kan bli offer for krigføringa, enten de er uskyldige eller ikke. Det er hovedsaklig de store globale selskapene som blir angrepet. Der det svir mest. Bankene som samarbeider med VISA og/eller PayPal blir hacket og/eller bombet med spam og virus. Og alle kundene og deres maskiner blir tatt over, og brukt til å gjøre de tinga jeg nevnte. Og andre ting jeg ikke har peiling på. Garantert.

Hacket. La oss si at en stor VISA -tilknytta bank, hvor som helst, blir hacket av en person som planter et lite program i systemet deres, og at dette ikke bare er et kjipt virus som plager deg med spam og porno sånn at alt går tregt, men en parasitt som tar over eller påvirker enkelte funksjoner.

La oss se på et eks;
 

Alle som bruker VISA - kortet sitt i en minibank eller i butikken, får den brukte summen trukket fra én gang som normalt, men tenk om de samtidig også får den samme summen, ganger to, trukket fra automatisk, hver gang, i tillegg.

Det blir mye penger, mange kunder og et fantastisk kaos. Telefonene og kommunikasjonskanalene blir sprengt.
KATZENKOENIG
------------

15:39 16.12.2010
----------------

En sjelden vare ;
-----------------

Drakk gløgg på juleselskap. For to dager siden. Er fortsatt litt fyllesyk. Sier litt om hvor lite jeg egentlig drikker. Har fått nok, gidder ikke fly rundt som før, sløse penger og helse.
KATZENKOENIG
------------

PS. HAR MYE MER OM " CYBERKRIGEN " O.L., MEN TING TAR TID...

Endelig ute?

Ser på BBC WORLD NEWS, og Julian Assange slipper ut mot kausjon. Sverige protesterer.

Tuesday, December 14, 2010

moblog 0005

Julian Assange ute mot kausjon?
Lurer på om cyber-commando'ene tvang myndighetene ned på knærne... For VISA-kortet mitt streika i går, og jeg har observert MANGE overalt i byen, i dag, i forskjellige butikker, som har måttet ty til RESERVELØSNING.
Eneste felles var VISA...
Det vil de ALDRI innrømme! Skål!

Monday, December 13, 2010

Syter, Sutrer, Surmuler,

Da var alt i orden. Og jeg kan slappe av. Kan skrive. Lese. Spise. Ikke minst.

Ris er sterkt undervurdert. Sammen med poteter. Og soyabønner. Alt det der kommer til å redde oss en dag. Uten tvil.

Og jeg tror det blir jævlig ålreit. Når freden har senka seg og alle er fornøyde, uten behov for masse farlig shit.

Slapp av, jeg er ikke new age, er bare åpen. Og realistisk.

Hvem kan være uenig i at en selvdreven gård med alt du trenger er utopia.

Det er enkelte bøker jeg burde fortelle om. Spennende shit. Nyttig.

Jeg bare skriver videre.

Nettet?

Og hva med nettet? Jeg sendte 2 moblog 's i dag. Med tid mellom hver. Først banken, nå mobilnettet.

Kortet?

Kontofaenskap ;
---------------

De trakk mange tusen ved en feil. Og jeg er ikke aleine. Skal poste en tekst om det.

Hva skjer med banken min egentlig?
Kortet tappet av andre?

Konto tappet av andre

******* er under angrep. Kortet mitt blei tappa for x tusen.
Det ordner seg. Ringte og fikk vite at det hadde skjedd en feil i dag, og at det var mange. Penga på plass igjen i løpet av døgnet.

Blei litt nervøs en stund, men så innså jeg at det er en krig der ute, cyberkrig.

Sunday, December 12, 2010

moblog 0004

Datalagringsdirektivet. Etter den tragiske bomben i Sverige, av en såkalt terrorist, så er vi dessverre ett steg nærmere et vedtak i Stortinget. 'Vi må beskyttes'. Det er en altfor close tilfeldighet. Jeg håper ikke politikerne får panikk, for lobbyistene har ny ammo.
KATZENKOENIG 's moblog

Saturday, December 11, 2010

moblog 0003

Mind. Game. Not. Jeg tenkte lenge på å bare gi opp.
La kidsa og alle de andre ta over. Men. Det ville vært feigt, for gleden er ikke SÅ stor, og det er fortsatt mange følelser der ute som det må settes ord på.
Er kanskje ikke så overflødig likevel. Muligens i mindre grad enn noensinne.

KATZENKOENIG 's moblog

Friday, December 10, 2010

moblog 0002

Datalagring er det neste steget mot STOREBROR SER DEG -samfunnet.
Alle som SIER, SKRIVER eller GJØR noe som bryter med Ledelsens normer blir fritt vilt 24/7.
Hvem skal kontrollere dem som kontrollerer? Eller viktigere ; hvem styrer de som kontrollerer?
I skyggen av Fredsprisen så mister vi litt av friheten vår.
Alt virker som et komisk skuespill. Avledning.
I FØLGE MEG ;
KATZENKOENIG

moblog 0001

Thursday, December 9, 2010

I følge meg

16:19 09.12.2010
----------------

I følge meg ;
-------------

Jeg har forandra meg. Hadde ikke noe valg. Det bare skjedde. Over tid. Helt uventa. Selvfølgelig.

Ja, jeg har forandra meg, og verden har blitt noe jeg ikke klarer å like eller tenke gode tanker om. Det er for mye faenskap. Og selv om media kanskje ikke superhyper ting så er fortsatt problemene der;

Nord-Korea vs USA/Sør-Korea, Wikileaks, Haiti, Gulf of Mexico, Irak, Afganistan, Iran, Israel og Palestina, massive deler av Afrika i nød, flom og jordskred her og der, samme med gruveulykker (visste du at flere tusen dør HVERT ÅR i gruver? Bare å slå det opp sjæl) og masse annet shit.

Klima. Må ikke glemme klimaet og den økologiske katastrofen. Ulykker og menneskelige feil. Skal man først suge opp den olja og sørge for at vi kaver i forurensing, så kan man like greit kjøre alt rett ut i havet, ikke sant? Mye enklere det, enn å drepe oss alle en og en.

Ja,ja, jeg veit, man skal ikke fokusere på det negative, og blabla. Det er ikke så lett når man står der med dritt opp til knærne, og den eneste trygge grunnen smuldrer sakte, og sikkert.

Som jeg sa, så har jeg forandra meg. Blitt mer realistisk. Sint. Tørst. Har lyst til å gjøre en forskjell. Gjøre noe som er bra. For alle. Og ikke minst meg selv. Er lei av å være stakkarslig med lua i hånda i Janteland. Alle behandler meg like ræva uansett, så hvorfor ikke bare ta min del av kaka. Og dele den med andre når de andre haiene ikke ser. Kan ikke virke svak veit du.

Forandring er fint. Det føles bedre nå. Jeg har definerte fiender nå. Jeg er ikke redd for å skrive feil, og er dermed ikke slaven til Microsoft Word og de røde jævla strekene. Faktisk så skriver jeg på "Notisblokken", den passer så mye bedre nå. I stedet så bruker jeg Escolas ordbok, den blå Fremmedordboka og Engelsk-norsk/Norsk-engelsk blå ordbok. Fast. Hele tiden. Og jeg lærer så utrolig mye hele tiden. I tillegg til de tre faste bøkene så blar jeg stadig i en mengde andre. Og hvis jeg ikke finner det jeg leiter etter, så er nettet eller biblioteket tilgjengelig. Jeg jobber sånn som skribenter egentlig gjorde, og burde. I følge meg.

Faen, jeg har så mye mer å skrive om nå, enn for et par år siden. Det er så mye jeg har lyst til å fortelle her. Det løsna liksom bare en dag. Denne frykten og skrivesperra. Pluss alt det andre.

En natt blei jeg et vilt dyr, med brune striper søle dratt utover langs kinnene, håret var stramma hardt og lekte i vinden, som en hale. Svart silhuett. En kattekonge i skyggene. Med skarpe klør og dødelig styrke. Jeg lå som en ugjenkjennelig svart ball, i hjørnet, ved trappa, klar, på mikrosekunder.

Dunk i døra. Jante åpna. Låste. Var totalt uvitende og hovmodig.

BANG! SVISJ! DUNK!

Jante lå på gulvet. Død. Torso der. Hodet her. Blodet var svart og stinka kloakk. Jante er død. I følge meg.

I følge meg så er alt mulig. Absolutt alt. Og jeg kan bli hvem jeg vil. I følge meg så kommer jeg til å rule et eller annet. For Jante er død, og i mitt liv så er alt i følge meg. Det fortjener jeg.
KATZENKOENIG