Thursday, February 3, 2011

Mubarak - cui bono

EGYPT. Krise, fare, skummelt. Hvorfor bruker vi så negativ retorikk om folkeopprøret i Egypt? Unner vi dem ikke ”demokrati” slik vi er vant til? Er vi så historieløse at vi ikke klarer å se vår imperialistiske arv i Midtøsten, eller er vi mer redde for de billige ferieturene?

Mubarak, qui bono

Som veldig mange, så har jeg fulgt nøye med på utviklinga i Egypt. Særlig gjennom TV og BBC World News. I tillegg til nettet og enkelte bøker. Det var spennende å se nyhetene "fra gata", før de egyptiske myndighetene stengte nettilgangen deres. 

En handling som er ekstremt udemokratisk.
Jeg tror ikke på påstandene om at de gjorde det for å bevare sikkerheten til folket. Jeg tror de gjorde det for å bevare staten.

Informasjon er makt, og det så vi i starten av folkebevegelsen. 

Heldigvis for egypterne så hjelper det lite. Demokratiet smaker søtt og godt når man har vært undertrykt så lenge, samme hvor usikker den kan bli, det har starta, hvem skal komme mellom folket og friheten deres?

Alle burde sjekke bakgrunnen til de såkalte "pro-Mubarak" folka og hvordan de kom seg så nær folkemassene. Noe stinker. Jeg tror Mubarak får fattige fanger og familiene deres, og andre de kan kjøpe, til å gjøre skittarbeidet for seg. Dette er i så fall en diktator som er villig til å ofre sivile i sin evinnelige jakt på mammon.

Til de som så på BBC World News i starten av folkebevegelsen. Så dere mennene i skinn jakker og svarte solbriller som løp blant demonstrantene?
De oste AGENT.
Amatører.

1 comment:

Katzenkoenig said...

BBC World News melder at titusener av demonstranter samler seg i Kairo. Det kan bli et jævlig blodbad i dag, hvis hæren velger Mubarak, men det vil også lede til fallet hans. Hvis han slakter folket, så vil verden bli nødt til å fordømme ham, slik at folk på innsiden får en åpning. Enten rømmer han landet. Eller en galge.